Box Shop, Southwark

Box Shop is the headquarters of Rocketvan Removal company. Their designers saw the similarity between cardboard and MDF.

We utilised MDF for this shopfitting project to line their railway arch in Southwark, which offered very uneven surfaces with which to work. In constructing a Cutting Table, Cash Desk  as well as a lampshade and family table, all out of the ubiquitous material, we had to be very slick: no fixings could be seen and the finished product had to be smooth but not sharp-edged. Once lacquered these proved a hard-wearing and pleasingly coherent design.

The entrance way has echoes of the open leaves of a cardboard box. Our challenge with this brief was to convert an idea into a sketch into a reality, overcoming problems of fixing, strength and the unevenness of installation space shape.